LUONTORETKET

Yleiskuvaus

Luontoretket teemme Jyväskylän seudun luontokohteisiin. Tikkakoskella arvokkaana luontokohteena on Syväojanmäestä alkava ja Riuttalammelle päättyvä Natura-alue. Muita kohteita Tikkakoskella ovat mm. Särkilampi ja lähellä olevat metsät sekä 7 kukkulan luontopolku länsirannalla. Laukaan rajalla sijaitsevat Vääränvuori, Ryönävuori ja Halsvuori, joilta löytyy hienoja kallioita. Halutessanne voimme mennä kauemmaksikin, vaikkapa Pyhä-Häkin kansallispuistoon Saarijärvelle, Kulhavuoren luonnonpuistoon Saarijärven ja Multian rajalle, Hitonhaudalle Laukaaseen sekä Jyväskylän seudun muihin luontokohteisiin.

Aloitus ja lopetus
Matkaan lähdön ja paluun voimme sopia haluamallanne tavalla.

Matka
Tikkakoskella sijaitseviin luontokohteisiin pääsemme kätevästi polkupyörillä tai jalan. Kuljettava matka on autotien päästä muutamia kilometrejä ja aikaa vierähtää 2-3 tuntia. Pidemmälle lähdettäessä autokyyti on kätevin.

Vaativuus
Luontoretkemme eivät ole fyysisesti vaativia. Kävelyvauhti on hidas, jotta ehdimme katsella paikkoja, tutustua kasveihin ja metsän elämään muutenkin. Kallioretkillä joudutaan hieman kulkemaan kivillä, mutta emme kuitenkaan kiipeile pitkin kallion kuvetta.

Varusteet
Retkivarusteet kannattaa valita sään mukaan. Kesälläkin pitkät housut ovat metsässä parhaat ja takkikin, jos on viileämpi keli. Jalkaan joko saappaat tai vaelluskengät.