LUMIKENKÄRETKET

Yleiskuvaus

Lumikenkäretket teemme Tikkakoskella Luonetjärven varuskunnan itärannan ja länsirannan maastoissa. Alueilla on aukeita hakkuualueita, joista löytyy varmasti kunnollista umpihankea. Metsissä lunta on vähemmän ja kulkeminen on helpompaa. On nousuja ja laskuja - eli maastoja valittavaksi kunnon ja retken teeman mukaisesti. Retken aikana nautitaan nokipannukahvit ja ihastellaan talvista metsää ja sen elämää.

Aloitus ja lopetus
Retkemme lähtee itärannalta Esikuntakomppanian tai kivääriradan parkkipaikalta ja länsirannalta Ilmasotakoulun parkkipaikalta. Retkemme alkaa lyhyellä alkuverryttelyllä, jolloin lihakset vähän lämpiävät ja paikat vertyvät. Venytelläänkin, jotta ei paikat kramppaa.

Matka
Lumikenkäretken pituus on 3-5 km ja aika 2-4 tuntiin asiakkaan toiveiden mukaan. Samoin maasto voidaan valita kunnolle sopivaksi.

Vaativuus
Retkellä ei tarvita aiempaa kenkäilykokemusta, sillä liikkuminen on samanlaista kuin
sauvakävelykin. Alussa sovitellaan kengät jalkoihin ja sitten opetellaan oikeaa kävelytek-niikkaa. Maastossa harjoitellaan kävelyä ylä- ja alamäkeen ja käväistään umpihangessakin.

Varusteet
Lumikenkäretkelle kannattaa pukeutua huolella. Alimmaiseksi hengittävä urheiluasu,
välikerrokseksi pakkasasteiden mukaan vaikkapa fleece-pusakka ja päällimmäiseksi hengittävä
ulkoiluasu, jonka housujen puntit saa tiukasti kiinni, ettei lumi mene sisään. Mukaan voi ottaa myös päivärepun, johon voi varata taukotakin. Sopivimmat jalkineet ovat vaelluskengät tai tukevat talvilenkkarit.